FAQ - Česta pitanja i upute

Opći uvjeti

Kupac može biti svaka punoljetna i poslovno sposobna fizička osoba i pravna osoba.
Registracijom na Jumbo Box ili Jumbo PowerBox uslugu korisnik potvrđuje da je upoznat i da prihvaća Uvjete korištenja Iskon.Jumbo usluge te Opće uvjete Iskon Interneta d.d.
Sve cijene iskazane su u kunama i sadržavaju PDV.
Prodavatelj je:
Iskon Internet, d. d., Radnička cesta 21, 10000 Zagreb, Hrvatska.
Matični broj: 0629529, OIB: 36779353407
Registriran u Trgovačkom sudu u Zagrebu, MBS: 070003298.

Kako kupovati?

Za kupnju Jumbo Box ili PowerBox potrebno je:

  1. odabrati jednu od usluga te vrijeme trajanja zakupa (30, 180 ili 365 dana)
  2. nakon odabira trajanja zakupa potrebno je kliknuti "Na naplatu"
  3. na sigurnoj stranici potom je potrebno odabrati vrstu kreditne kartice za plaćanje i upisati tražene podatke te za nastavak kliknuti "Kupi"
  4. za svaku uplatu Jumbo servis automatski šalje potvrdu o primitku na e-adresu, kojom ste registrirani na Jumbo uslugu.

Način plaćanja

Zakup Jumbo Box i Jumbo PowerBox usluga može se platiti jedino kreditnom karticom. Kreditne kartice koje podržavamo jesu:

  • American Express
  • MasterCard
  • VISA
American Express Mastercard Visa

Sigurnost plaćanja

Iskon Internet, d.d. za autorizaciju i naplatu kreditnih kartica koristi se T-Com PayWay sustavom. Sigurnost podataka na putu između vašeg računala i pružatelja usluge T-Com PayWay sustava osigurana je korištenjem enkripcijom i sigurnosnim protokolom. Enkripcija je proces koji pretvara običan tekst u šifrirani tekst primjenom algoritama te tajnih i javnih ključeva.

Podaci koji se prenose preko ovih stranica zaštićeni su SecureSocketLayer (SSL) protokolom. SSL protokol enkriptira podatke pri unosu preko web-sučelja, čime stvara siguran kanal za prijenos informacija i onemogućuje nedopušten pristup podacima pri komunikaciji između korisnikova računala i servera (i obrnuto). Korisnički podaci koji se prenose internetom zaštićeni su 128-bitnim SSL protokolom enkripcije podataka. 128-bitna enkripcija sa SSL protokolom najjači je standard u zaštiti komunikacije i razmjene podataka preko interneta. Njome se služe svi ozbiljni korisnici koji djelomično ili posve obavljaju određenu komunikaciju putem interneta. Poslužitelj koji obavlja mrežno plaćanje u privatnoj je mreži zaštićenoj dvostrukim slojem vatrozida (firewall) i sprječava neautorizirani pristup. Razmjena podataka između T-Coma i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja se korištenjem privatnom mrežom koja nema pristup na internet i posve je zaštićena od neautoriziranog pristupa primjenom protokola ISO 8583.

T-Com posve onemogućuje pristup podacima za koje sudionici u procesu kupovine nisu ovlašteni. Djelatnicima Iskon Interneta, d.d. ni u jednom trenutku nije omogućen pristup broju vaše kreditne kartice. Dostupan im je samo broj autorizirane transakcije. Oni imaju ovlast za naplatu transakcije u cijelom iznosu ili djelomično te za njezino otkazivanje.


American Express MasterCard Visa

T-com PayWay

Zaštita

Iskon Internet, d. d. obvezuje se pružati zaštitu osobnih podataka korisnika Jumbo usluga tako da prikuplja samo nužne i osnovne podatke o korisnicima, koji su potrebni za ispunjenje naših obveza. Također se obvezuje informirati kupce o načinu korištenja prikupljenim podacima, redovito im omogućivati izbor o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s popisa koji služe za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su nužni za obavljanje posla. Svi zaposlenici Iskon Interneta, d. d. i poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Trajanje zakupa

Trajanje zakupa počinje danom plaćanja, a završava istekom zadnjeg dana u 23:59 sati.

Trajanje zakupa može se produljit te se tada broj preostalih dana iz tekućeg zakupa uvećava s odabranim brojem dana novog zakupa.

Maksimalno je moguće imati unaprijed zakupljeno 450 dana usluge.

Komunikacija

Na vašu e-adresu automatski se šalju različite poruke nakon obavljenih aktivnosti (potvrda o registraciji, potvrda zakupa, potvrda o terećenju kartice ili otkazivanju transakcije). Zbog toga je nužno korištenje ispravnom i važećom e-adresom kako bi poruke s potrebnim informacijama stigle do vas.

Važno: na ove poruke nemojte odgovarati, već nam se javite putem web forme ili nazovite 01 6000-900.

Povrat

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, ugovaranjem proizvoda ili usluga putem interneta imate pravo na raskid ugovora i povrat već uplaćenih sredstava u roku od 7 dana od dana sklapanja ovog ugovora.  To se ne primjenjuje ako ste se ugovorenom uslugom već započeli koristiti. Eventualni prigovor, kao i zahtjev za povrat već uplaćenih sredstava, podnosi se pisanim putem na adresu: Iskon Internet, d. d., Radnička cesta 21, 10000 Zagreb ili e-mailom na: reklamacije@iskon.hr.