FAQ - Česta pitanja i upute

Jumbo video

Pogledaj video i saznaj sve o Iskon.Jumbo servisu

Ono što je dobro ne treba mijenjati

Iskon.Jumbo mail ostao je besplatan i s istim funkcijama kao i dosad. Može se poslati datoteka do 700 MB, koja će biti na serveru 10 dana te će se moći preuzimati 10 puta. Jumbo mail je potpuno besplatan i ne zahtijeva registraciju.

Jumbo FAQ

Što je novo

Jumbo Box, Jumbo Box Free i Jumbo PowerBox novi su paketi na Iskon.Jumbo servisu koji nude prostor za spremanje datoteka i mogućnost njihova dijeljenja. Paketi omogućuju korištenje torrentom klijentom te pristup datotekama (video i slike) putem Iskon.TV-a (za Iskon.TV korisnike).

Jumbo FAQ

Jumbo Box Free

Paket je besplatan te je pohrana datoteka trajna. U njemu se dobiva 3 GB prostora (korisnici koji se registriraju s @inet.hr adresom dobivaju dodatnih 2 GB te sveukupno imaju 5 GB). Glavno sučelje za rad omogućuje dijeljenje svih datoteka s ostalim Box Free, Box ili PowerBox korisnicima na principu zajedničkih mapa. Kad se dijeli s primateljima koji nisu dio Jumbo zajednice, dijeli se tako da primatelj primi mail s obavijesti u kojoj je link na dijeljenu mapu te može preuzeti njezin sadržaj.
Ovaj paket nudi torrent klijent te se može spojiti s Iskon.TV sučeljem.

Jumbo FAQ

Jumbo Box

Cijena paketa je 25 kuna mjesečno (s PDV-om) za 100 GB prostora za spremanje datoteka maksimalne (pojedinačne) veličine do 10 GB.
Glavno sučelje za rad omogućuje dijeljenje svih datoteka s ostalim Box Free, Box ili PowerBox korisnicima na principu zajedničkih mapa. Kad se dijeli s primateljima koji nisu dio Jumbo zajednice, dijeli se tako da primatelj primi mail s obavijesti u kojoj je link na dijeljenu mapu te može preuzeti njezin sadržaj.
Ovaj paket nudi torrent klijent te se može spojiti s Iskon.TV sučeljem.

Jumbo FAQ

Jumbo PowerBox

Cijena paketa je 70 kuna mjesečno (s PDV-om) za 300 GB prostora za spremanje datoteka maksimalne (pojedinačne) veličine do 150 GB.
Glavno sučelje za rad omogućuje dijeljenje svih datoteka s ostalim Box ili PowerBox korisnicima na principu zajedničkih mapa. Kad se dijeli s primateljima koji nisu dio Jumbo zajednice, dijeli tako da primatelj primi mail s obavijesti u kojoj je link na dijeljenu mapu te se može preuzeti njezin sadržaj.

Ovaj paket omogućuje vizualnu prilagodbu, pri registraciji može se izabrati:

  • URL koji će se pojavljivati onomu tko prima dijeljene datoteke (npr. http://ime_po_tvom_izboru.jumboiskon.tportal.hr/)
  • banner u zaglavlju
  • pozadina (wallpaper)
  • prikaz logotipa

Ovaj paket nudi torrent klijent te se može spojiti s Iskon.TV sučeljem

Jumbo FAQ

Jumbo FAQ

Postavljanje datoteka u spremište
(Box Free, Box i PowerBox)

Za dijeljenje datoteke potrebno je napraviti sljedeće:

  1. kliknuti na gumb "nova mapa" da bi se napravila nova mapa u glavnom izborniku
  2. kliknuti na gumb „postavljanje“ da bi se otvorio prozor za postavljanje datoteka
  3. 3. odabrati datoteke klikom na "odaberi".

Datoteke se mogu dovući s radne površine (drag & drop)
Nakon toga se datoteke postavljaju (upload) u spremište i vide se u glavnoj mapi ili prethodno napravljenoj mapi.

Jumbo FAQ

Jumbo FAQ

Jumbo FAQ

Videouputa za postavljanje datoteka: