FAQ - Česta pitanja i upute

Povezivanje na Iskon.Tv

Da povežeš svoj Jumbo i Iskon.TV, na Jumbo-u otvori tab Iskon.TV te u izbornik upiši tražene podatke za Iskon.TV: korisničko ime i korisnički broj.

Korisničke podatke možeš pročitati na Iskon.TV sučelju pod Menu/ Jumbo /Info.

Nakon što upišeš korisničke podatke, klikni na gumb“ Nastavi“.

Povezivanje na TV možeš napraviti i naknadno na istom mjestu ili u Jumbo postavkama pod Iskon.TV (tamo je također potrebno upisati Iskon korisničko ime i korisnički broj)

Dodavanje datoteka u Iskon.TV

Slike i video datoteke iz Jumbo-a koje želiš pregledavati na Iskon.TV, moraju se dodati u Iskon.TV tab kako bi se pripremile za gledanje na TV.

Istovremeno je moguće označiti više datoteka, te ih dodati u Iskon.TV tab.

Primjer dodavanja u TV:

Iskon.TV - Primjer dodavanja u TV

Nakon odabira datoteka koje želiš prebaciti, potrebno je odabrati mapu u Iskon.TV tabu u koju želiš prebaciti datoteke (mapa se može kreirati pod bilo kojim nazivom)

Primjer kreirane mape:

Iskon.TV - Primjer kreirane mape

Ukoliko imaš više mapa, možeš izabrati mapu u koju želiš prebaciti datoteke.

Primjer prebacivanja u mapu:

Iskon.TV - Primjer prebacivanja u mapu

Nakon klika na gumb „Dodaj“, datoteke će se pripremiti za prikazivanje na TV. Priprema datoteka za prikazivanje na Iskon.TV može potrajati, ali za to vrijeme nije potrebno biti ulogiran na Jumbo.

Primjer prebacivanja datoteka:

Iskon.TV - Primjer prebacivanja datoteka

Iskon.TV - Primjer prebacivanja datoteka

Nakon prebacivanja, datoteke će se prikazati u mapi koju si odabrao unutar Iskon.TV taba, a biti će prikazane i na Iskon.TV-u kojeg si povezao na svoj Jumbo.

Iskon.TV

Napomena: preporučamo prebacivanje video datoteka u DVD kvaliteti kako prilikom pripreme za gledanje na TVu ne bi izgubile na kvaliteti slike zbog kompresije.

Titlovi na video datotekama

Ukoliko želiš možeš i dodati titlove za video datoteke.

Prije prebacivanja u TV, u istoj mapi u kojoj se nalazi video datoteka treba dodati i datoteku za titl u .srt formatu. Ukoliko dodaješ više video datoteka i više .srt datoteka od jednom, onda video datoteka i .srt datoteka moraju imati isti naziv da bi se ispravno povezale.

Sustav će dodati titlove u video te će se oni prikazati u pokrenutom videu na TVu.

Dijeljenje datoteka na Iskon.TV

Sadržaj (slike i video) iz Jumbo-a koji se nalazi u Iskon.TV tabu, može podijeliti s bilo kojim Iskon.TV korisnikom, a za dijeljenje je potrebno znati korisničko ime Iskon.TV korisnika s kojim želiš sadržaj podijeliti (primatelja).

Iskon.TV korisnik (primatelj dijeljenja) može pročitati svoje Iskon korisničko ime na Iskon.TV sučelju pod Menu/ Jumbo /Info.

Primjer dijeljenja na TV:

Iskon.TV - Primjer dijeljenja na TV

Nakon što se datoteke podijele, pojavit će se u Jumbo-u u tabu dijeljeno.

Primjer završenog dijeljenja:

Iskon.TV - Primjer završenog dijeljenja

U postojeće dijeljenje, može se i naknadno dodavati datoteke, tako da se nakon odabira datoteka, i funkcije Podijeli, odabere postojeće dijeljenje.

Primjer odabira postojećeg dijeljenja:

Iskon.TV - Primjer odabira postojećeg dijeljenja